בולונז שעועית

 

 

  

רכיבים:

1 ק"ג כתף בקר (ללא שומן) טחון

חצי ק"ג שעועית ירוקה טרייה

1 קופסא גדולה של עגבניות מרוסקות/מגורדות (לא רסק עגבניות)

1 בצל

חצי פלפל צ'ילי טרי

2 כפות שמן זית

4 שיני שום

 

תבלינים:

1 כף טימין טרי

1 כפית כורכום

1 כפית אבקת שום

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית כמון

2\1 כפית פפריקה חריפה

1 כפית אורגנו יבש

1 כפית סוכר

לפי הטעם- מלח,פלפל

 

הוראות הכנה:

במחבת רחבה ושטוחה עם מכסה-

לחמם את הטימין עם מעט שמן זית

לקצוץ את הבצל והצי'לי ולטגנו מספר דקות עד השחמה קלה

להוסיף את השום כתוש

להוסיף את הבשר

לטגן תוך כדי ערבוב הבשר ופירוקו לחתיכות קטנות

להכניס לקערה או תבנית את כל המרכיבים ולערבב היטב

להוסיף את התבלינים ואת  העגבניות המרוסקות

לערבב היטב ולבשל כ5 דקות

להוסיף כחצי כוס מים ואת השעועית הירוקה

לערבב היטב ולבשל על אש בינונית עם מכסה עוד כ-15- 10 דקות עד שהשעועית נהיית רכה אך לא רופסת.

יש לבדוק שישנם נוזלים בתבשיל ואם יש צורך להוסיף.

 

בתיאבון

 

 

טיפ שלי:

תמיד עדיף לטחון את נתח הבשר במקום וכך תוכלו לבחור נתח בשר טרי ללא תוספות ודל בשומן רווי.

הנתחים המכילים פחות מ5% שומן הינם: סינטה, כתף מרכזית, פילה מדומה, פילה שייטל, כף.  

 

מחפשת מתכון קל, טעים וללא סוכר?

הגעת למקום הנכון

מתכונים ללא סוכר

© 2013 Batya Elimelech

רוצה לשמוע מה ללקוחות שלי יש להגיד עלי?

סיפורים אישיים

רוצים להיות מאוזנים יותר? כל מה שרציתם לדעת על איזון הסוכרת נמצא בדיוק כאן

הכתבות שלי

רחוב אבא קובנר 4 תל אביב | 050-5330655 | אימייל:batyae@hotmail.com | פייסבוק:facebook.com/batyaeli