עוגת דבש ללא סוכר

 

מתכון של תמי סירקיס

2 תבניות אינגליש קייק או 24 מאפינס אישיים

מרכיבים:

5 ביצים

1/2 כוס שמן זית

1/2 כוס דבש

3/4 כוס קוקוס יבש טחון

3/4 כוס שומשום לא קלוי

250 גרם גזר מגורר (כוס)

250 גרם רסק תפוחים ללא סוכר (כוס)

50 גרם אגוזי מלך או פקאן או שקדים קצוצים גס

2 כפיות תמצית וניל

2 כפיות קינמון טחון

1/2 כפית ציפורן טחונה

1/2 כפית אגוז מוסקט

1/2 כפית ג'ינג'ר יבש

מיץ מחצי לימון

1 שקית אבקת אפייה

4 כפות חומץ תפוחים

הכנה:

לחמם תנור ל 180-200 מעלות

לשמן את התבניות במעט שמן זית

לערבב היטב בקערה את כל המרכיבים מלבד אבקת האפייה והחומץ- אותם להוסיף בסוף.

מעבירים את הבלילה לתבניות עד ל 3/4 הגובה

אופים כ 20 דקות עבור המאפינס האישיים ועד שעה עבור התבניות המאורכות- לבדוק לאחר חצי שעה ולאחר מכן כל 10 דקות את העוגה עם קיסם עד שהוא יוצא מעט לח אך לא רטוב.

האפייה נמשכת עד שהחלק העליון של העוגה מזהיב ולאחר מכן יש להשאיר את העוגות בתנור הכבוי לעוד כחצי שעה.

אם העוגה שמתקבלת יוצאת רטובה מידי, ניתן לפרוס אותה לפרוסות לא דקות ולאפות אותה שוב בתנור ב150 מעלות עד להתייבשות נוספת של הבלילה.

בתיאבון!

המתכון מכיל כ 200 גרם פחמימה ל2 העוגות.

אם פורסים כל עוגה ל10 פרוסות נקבל כ 10 גרם פחמימה לפרוסה- פחות ממנת פחמימה 1 

למתכון המקורי

 

מחפשת מתכון קל, טעים וללא סוכר?

הגעת למקום הנכון

מתכונים ללא סוכר

© 2013 Batya Elimelech

רוצה לשמוע מה ללקוחות שלי יש להגיד עלי?

סיפורים אישיים

רוצים להיות מאוזנים יותר? כל מה שרציתם לדעת על איזון הסוכרת נמצא בדיוק כאן

הכתבות שלי

רחוב אבא קובנר 4 תל אביב | 050-5330655 | אימייל:batyae@hotmail.com | פייסבוק:facebook.com/batyaeli