• בתיה אלימלך

בולונז שעועית

מתכון טעים לחובבי הבשר...

השילוב של חלבון וירקות גליקמיים

רכיבים:

1 ק"ג כתף בקר (ללא שומן) טחון

חצי ק"ג שעועית ירוקה טרייה

1 קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות/מגורדות (לא רסק עגבניות)

1 בצל

חצי פלפל צ'ילי טרי

2 כפות שמן זית

4 שיני שום


תבלינים:

1 כף טימין טרי

1 כפית כורכום

1 כפית אבקת שום

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית כמון

2\1 כפית פפריקה חריפה

1 כפית אורגנו יבש

1 כפית סוכר

לפי הטעם - מלח,פלפל


הוראות הכנה:

במחבת רחבה ושטוחה עם מכסה-

לחמם את הטימין עם מעט שמן זית.

לקצוץ את הבצל והצי'לי ולטגן מספר דקות עד השחמה קלה.

להוסיף את השום כתוש - להוסיף את הבשר.

לטגן תוך כדי ערבוב הבשר ופירוקו לחתיכות קטנות.

להכניס לקערה או תבנית את כל המרכיבים ולערבב היטב.

להוסיף את התבלינים ואת  העגבניות המרוסקות.

לערבב היטב ולבשל כ5 דקות - להוסיף כחצי כוס מים ואת השעועית הירוקה, לערבב היטב ולבשל

על אש בינונית עם מכסה עוד כ-15- 10 דקות עד שהשעועית נהיית רכה אך לא רופסת.

יש לבדוק שישנם נוזלים בתבשיל ואם יש צורך להוסיף.


* טיפים:

תמיד עדיף לטחון את נתח הבשר במקום וכך תוכלו לבחור נתח בשר טרי ללא תוספות ודל בשומן רווי.

הנתחים המכילים פחות מ5% שומן הינם: סינטה, כתף מרכזית, פילה מדומה, פילה שייטל, כתף.

בתיאבון


#מגזיןסוכרת #מתכונים #עוףובשר


  • Black YouTube Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

אני גם ברשתות החברתיות

קליניקה : רחוב אבא קובנר 4 תל אביב 

טלפון : 050-5330655 אימייל: batyae@hotmail.com 

© 2013 Batya Elimelech

בתיה אלימלך יועצת התזונה

של האגודה  הישראלית לסוכרת

לקביעת פגישת ייעוץ

השאירו פרטים ואני חוזרת עם פרטים נוספים.