אפונה - ירוקה - משביעה והפעם במרק...
מרכיבים:
1 חבילה קטנה של אפונה יבשה
3 גזרים
1 שורש פטרוזיליה
1 ראש סלרי
חופן גבעולי סלרי דקים
4 שיני שום כתושות
2 כפות שמן זית
2\1 כף אבקת מרק בטעם עוף
צ'ילי יבש, 2\1 כפית כורכום , 1 כפית כמון, 2\1 כפית אבקת שום
מלח,פלפל
צרור פטרוזיליה קצוצה
הוראות הכנה:
לקלוף ולקצוץ בצל, ראש סלרי, שורש פטרוזיליה, גזרים
לטגן עם מעט שמן זית+טימין טרי את הירקות
עד שמתרככים מעט,
להוסיף את האפונה,
לתבל,
להוסיף כ2 ליטרים של מים ולבשל כ 20 דקות.
לטחון במערבל ידני על פי רמת הסמיכות הרצויה,
לבשל עוד כ 5-10 דקות עד שהאפונה מתרככת
לכבות את האש ולפזר פטרוזיליה.
בתיאבון!
Comments