• בתיה אלימלך

שווארמה בריאה

למה לאכול בחוץ אם אפשר להכין יותר טעים בבית?

שווארמה בגרסה הבריאה


מרכיבים:

1 ק"ג בשר הודו או פרגית עוף או חבילת טופו

2 חבילות פטריות טריות- חורש ושמפניון

1 בצל גדול

3 שיני שום טריות כתושות

מעט פלפל צ'ילי טרי

כף שמן זית


לתיבול:

1 כף תבלין לשוארמה

1 כפית כוסברה יבשה

מלח

פלפל שחור

חופן פטרוזליה \כוסברה קצוצה


הכנה:

לחתוך את ההודו, הפרגית או הטופו לרצועות

לחתוך את הבצל לרצועות (2 חצאים ולפרוס דק)

לחתוך את הפטריות לחצאים או רבעים בפטריות הגדולות יותר

לכתוש את השום

לחמם מעט שמן זית במחבת בערך כף

לטגן את הבצל כ 2-3 דקות

להוסיף את טבעות הפלפל החריף לפי הטעם

להוסיף את הבשר/ הטופו ולהניח לו כ2 דקות ללא ערבוב על מנת לקבל צבע שחום יפה

להפוך את הבשר על מנת שישחים מעט בכל הכיוונים ותוך כדי להוסיף את התבלינים ולטגן מעט

להוסיף כחצי כוס מים

להוסף את הפטריות והשום לעוד כמה דקות

לכסות ולבשל כ 5 דקות נוספות עד אשר הבשר מוכן לגמרי אך לא ייבש!

להוסיף מהירק


בתיאבון


#מגזיןסוכרת #מתכונים #הודו #עוף #פרגית #טופו



  • Black YouTube Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

אני גם ברשתות החברתיות

קליניקה : רחוב הרוגי מלכות 7 א' תל אביב 

טלפון : 050-5330655 אימייל: batyae@hotmail.com 

© 2013 Batya Elimelech

בתיה אלימלך יועצת התזונה

של האגודה  הישראלית לסוכרת

לקביעת פגישת ייעוץ

השאירו פרטים ואני חוזרת עם פרטים נוספים.