שווארמה ביתית

 

 

מרכיבים:

1 ק"ג בשר הודו או פרגית עוף או חבילת טופו

2 חבילות פטריות טריות- חורש ושמפניון

1 בצל גדול

3 שיני שום טריות כתושות

מעט פלפל צ'ילי טרי

כף שמן זית

 

לתיבול:

1 כף תבלין לשוארמה

1 כפית כוסברה יבשה

מלח

פלפל שחור

חופן פטרוזליה \כוסברה קצוצה

 

הכנה:

לחתוך את ההודו, הפרגית או הטופו לרצועות  

לחתוך את הבצל לרצועות (2 חצאים ולפרוס דק)

לחתוך את הפטריות לחצאים או רבעים בפטריות הגדולות יותר

לכתוש את השום

לחמם מעט שמן זית במחבת בערך כף

לטגן את הבצל כ 2-3 דקות

להוסיף את טבעות הפלפל החריף לפי הטעם

להוסיף את הבשר/ הטופו ולהניח לו כ2 דקות ללא ערבוב על מנת לקבל צבע שחום יפה

להפוך את הבשר על מנת שישחים מעט בכל הכיוונים ותוך כדי להוסיף את התבלינים ולטגן מעט

להוסיף כחצי כוס מים

להוסף את הפטריות והשום לעוד כמה דקות

לכסות ולבשל כ 5 דקות נוספות עד אשר הבשר מוכן לגמרי אך לא ייבש!

להוסיף מהירק

בתיאבון

מחפשת מתכון קל, טעים וללא סוכר?

הגעת למקום הנכון

מתכונים ללא סוכר

© 2013 Batya Elimelech

רוצה לשמוע מה ללקוחות שלי יש להגיד עלי?

סיפורים אישיים

רוצים להיות מאוזנים יותר? כל מה שרציתם לדעת על איזון הסוכרת נמצא בדיוק כאן

הכתבות שלי

רחוב אבא קובנר 4 תל אביב | 050-5330655 | אימייל:batyae@hotmail.com | פייסבוק:facebook.com/batyaeli