top of page
עוף בלימון כבוש ושומר
מרכיבים:
6 כרעי עוף חצויים לכרע ושוק
4-5 שומר
12 פרוסות לימון כבוש (או כ 5 כפות)
4 שיני שום מעוכות מעט עם סכין
4-5 טבעות צי'לי טרי חריף
כף טימין טרי
5 גבעולי בזיליקום קצוצים
3 ענפי רוזמרין טרי
חופן אורגנו טרי
מלח, פלפל
הכנה:
לחמם תנור ל 200 מעלות
לחתוך את השומר לרבעים
להעביר לתבנית חסינת חום
למעוך מעט את שיני השום הטריות
להוסיף את הלימון הכבוש ואת כל התבלינים והעשבים
להוסיף את העוף
לערבב היטב (הכי טוב עם הידיים)
ניתן להשרות לכמה שעות או לצלות ישר
לצלות בתנור כ 40 דקות מכוסה
להזליף מעט מהנוזלים על העוף ולהמשיך לצלות עוד כ 20 דקות עד השחמה יפה
* הצעה לתוספת:
בורגול מבושל שהוספתי לו נענע ושמיר קצוצים, שמן זית, מלח, פלפל, מעט מיץ לימון וכ- 4 כפות מן הרוטב של העוף.
בתיאבון
* התמונה להמחשה בלבד
bottom of page