מרק בורשט (סלק) גורמה

 

 

מרכיבים:

1 שורש סלק

1 כרע עוף ללא עור

1 שורש פטרוזליה

1 שורש סלרי

1 כרובית קטנה

1 קישוא

1 גזר

1 תפוח אדמה קטן

כרבע כרוב לבן

2 שיני שום

כפית שמן זית

כפית טימין

2 עלי דפנה

חופן נדיב של שמיר קצוץ

כפית אבקת מרק בטעם עוף

מלח, פלפל

 

הוראות הכנה:

לקלוף ולחתוך את ירקות השורש לקוביות קטנות (על מנת לקצר את זמן הבישול)

לטגן מעט את הירקות עם שמן זית וטימין (ללא הכרוב והכרובית)

להוסיף את העוף והכרובית

להוסיף מים עד לכיסוי ועוד קצת

להוסיף את עלי הדפנה

לבשל כשעה או עד לריכוך של הסלק

להוסיף את הכרוב ולבשל עוד כ 5 דקות

להוציא את עלי הדפנה והעוף מהמרק

לטחון בבלנדר ידני

לתבל במלח, פלפל, אבקת מרק ושמיר

לבשל עוד כ 5 דקות

 

 

אפשר להגיש עם כף צ'זיקי  או כף שמנת 9% שומן (מתכון ב"סלטים")

 

  • Black YouTube Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

אני גם ברשתות החברתיות

קליניקה : רחוב אבא קובנר 4 תל אביב 

טלפון : 050-5330655 אימייל: batyae@hotmail.com 

© 2013 Batya Elimelech

בתיה אלימלך יועצת התזונה

של האגודה  הישראלית לסוכרת

לקביעת פגישת ייעוץ

השאירו פרטים ואני חוזרת עם פרטים נוספים.