סלט שעועית בובס ועשבים

 

 

מרכיבים:

חצי ק"ג שעועית לבנה בובס

חופן גדול של פטרוזליה, כוסברה, שמיר

חופן קטן של נענע ובזיליקום

2 שיני שום כתושות

10 עגבניות שרי חתוכות לחצאים \ רבעים לפי הגודל

מיץ מלימון שלם

מלח ים אטלנטי

פלפל שחור

מעט פלפל צ'ילי יבש

שמן זית

 

הכנה:

הכנת השעועית דורשת השרייה של כ 10 שעות (פשוט להשרות יום לפני) אפשר להחליף את המים של ההשריה מספר פעמים ובישול עם מים בלבד כשעה-שעה וחצי עד לריכוך אבל לא פירה

לאחר מכן יש לסנן את השעועית

לקצוץ את כל הירק, לתבל, לערבב ובתיאבון!

 

ניתן להתשתמש בשעועית קפואה של סנפרוסט אבל לדעתי שווה את ההשקעה בבובס כי היא נפלאה.

היא עשירה בחלבון יחסית לפחמימה, בויטמינים ומנרלים ומשביעה.

מאוד מתאים במיוחד לצמחוניים וחולי סוכרת בשל אינדקס גליקמי נמוך.

ניתן להגיש עם רוטב צזיקי

מחפשת מתכון קל, טעים וללא סוכר?

הגעת למקום הנכון

מתכונים ללא סוכר

© 2013 Batya Elimelech

רוצה לשמוע מה ללקוחות שלי יש להגיד עלי?

סיפורים אישיים

רוצים להיות מאוזנים יותר? כל מה שרציתם לדעת על איזון הסוכרת נמצא בדיוק כאן

הכתבות שלי

רחוב אבא קובנר 4 תל אביב | 050-5330655 | אימייל:batyae@hotmail.com | פייסבוק:facebook.com/batyaeli