top of page
סלט שעועית בובס ועשבים
מרכיבים:
חצי ק"ג שעועית לבנה בובס
חופן גדול של פטרוזליה, כוסברה, שמיר
חופן קטן של נענע ובזיליקום
2 שיני שום כתושות
10 עגבניות שרי חתוכות לחצאים \ רבעים לפי הגודל
מיץ מלימון שלם
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור
מעט פלפל צ'ילי יבש
שמן זית
הכנה:
הכנת השעועית דורשת השרייה של כ 10 שעות (פשוט להשרות יום לפני) אפשר להחליף את המים של ההשריה מספר פעמים ובישול עם מים בלבד כשעה-שעה וחצי עד לריכוך אבל לא פירה
לאחר מכן יש לסנן את השעועית
לקצוץ את כל הירק, לתבל, לערבב ובתיאבון!
ניתן להתשתמש בשעועית קפואה של סנפרוסט אבל לדעתי שווה את ההשקעה בבובס כי היא נפלאה.
היא עשירה בחלבון יחסית לפחמימה, בויטמינים ומנרלים ומשביעה.
מאוד מתאים במיוחד לצמחוניים וחולי סוכרת בשל אינדקס גליקמי נמוך.
ניתן להגיש עם רוטב צזיקי
bottom of page