top of page

מרק ברוקולי טרי

 

 

 

חומרים:

 

כף שמן זית

1 שן שום גדולה פרוסה

1/2 ק"ג ברוקולי מופרד לפרחיו

1 כף שטוחה קמח

1 כף עלי טימין טרי

3 עלי דפנה

2 כוסות חלב

3 כוסות מים

מלח ופלפל

כף אבקת מרק עוף

 

 

להגשה:

גביע יוגורט

שקדים מולבנים

 

הכנה:

מחממים את השמן בסיר  עם הטימין ומוסיפים את הברוקולי והשום

מטגנים קלות על אש נמוכה

בוזקים את הקמח ובוחשים

יוצקים את החלב ומוסיפים את עלי הדפנה

מוסיפים את המים ומתבלים

מבשלים כרבע שעה על אש נמוכה

מוצאים את עלי הדפנה לפני הריסוק

מרסקים את המרק, מחזירים לרתיחה ומגישים חם

אפשר לדלל את המרק עם עוד חלב אם יש צורך

 

bottom of page