פשטידת כרובית פטריות בצל וגבינות

 

 

מרכיבים:

1 כרובית

2 חבילות פטריות טריות

1 בצל גדול

חופן פטרוזליה קצוצה

1 גביע 500 גרם גבינה לבנה  5%

חצי קופסא (כ 150 גרם) גבינה בולגרית במליחות מעודנת 5%

4 כפות גבינה צהובה מגורדת או פרמג'ן

3 ביצים

3 כפות גדושות קמח תופח

1 שן שום כתושה

כף עלי טימין טרי

כף שמן זית

כפית אבקת קארי צהוב (לא חובה)

פירורי לחם פנקו

גרעיני חמניה

 חצי כפית מלח, פלפל לפי הטעם

 

הכנה:

בסיר נפרד עם מים יש לבשל את הכרובית עד לריכוך כ 15 דקות

לחמם תנור ל200-230 מעלות לפי חוזק התנור

במחבת לקצוץ בצל ולטגנו עם מעט שמן זית וטימין טרי עד הזהבה

לפרוס את הפטריות לפרוסות עבות ולהוסיף למחבת, לטגן עוד כ 2-3 דקות

להוסיף את הפטרוזליה הקצוצה והשום הכתוש ולכבות את האש.

בקערה נפרדת לערבב את הגבינות, הביצים הקמח והתבלינים (את הבולגרית אפשר לפורר ביד או בפומפיה לפיזור אחיד)

לאחר שהירקות מעט מתקררים להוסיף אותם וגם את הכרובית לבלילה ולערבב עד לקבלת מסה אחידה

להעביר לתבנית חסינת חום ולשטח

לפזר שכבה דקה של פירורי לחם וגרעיני חמניה ולהזליף מעט שמן זית מעל

לאפות כ 40 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז הפשטידה יוצא יבש

 

 

דיאטיפ:

בפשטידה זו עיקר המסה היא ירקות וגבינות מופחתות שומן. הכרובית נותנת לנו את הנפח והמרקם העשיר במקום להשתמש בכמויות גדולות של קמח וביצים.

בתיאבון

 

  • Black YouTube Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

אני גם ברשתות החברתיות

קליניקה : רחוב אבא קובנר 4 תל אביב 

טלפון : 050-5330655 אימייל: batyae@hotmail.com 

© 2013 Batya Elimelech

בתיה אלימלך יועצת התזונה

של האגודה  הישראלית לסוכרת

לקביעת פגישת ייעוץ

השאירו פרטים ואני חוזרת עם פרטים נוספים.