פשטידת כרובית פטריות בצל וגבינות

 

 

מרכיבים:

1 כרובית

2 חבילות פטריות טריות

1 בצל גדול

חופן פטרוזליה קצוצה

1 גביע 500 גרם גבינה לבנה  5%

חצי קופסא (כ 150 גרם) גבינה בולגרית במליחות מעודנת 5%

4 כפות גבינה צהובה מגורדת או פרמג'ן

3 ביצים

3 כפות גדושות קמח תופח

1 שן שום כתושה

כף עלי טימין טרי

כף שמן זית

כפית אבקת קארי צהוב (לא חובה)

פירורי לחם פנקו

גרעיני חמניה

 חצי כפית מלח, פלפל לפי הטעם

 

הכנה:

בסיר נפרד עם מים יש לבשל את הכרובית עד לריכוך כ 15 דקות

לחמם תנור ל200-230 מעלות לפי חוזק התנור

במחבת לקצוץ בצל ולטגנו עם מעט שמן זית וטימין טרי עד הזהבה

לפרוס את הפטריות לפרוסות עבות ולהוסיף למחבת, לטגן עוד כ 2-3 דקות

להוסיף את הפטרוזליה הקצוצה והשום הכתוש ולכבות את האש.

בקערה נפרדת לערבב את הגבינות, הביצים הקמח והתבלינים (את הבולגרית אפשר לפורר ביד או בפומפיה לפיזור אחיד)

לאחר שהירקות מעט מתקררים להוסיף אותם וגם את הכרובית לבלילה ולערבב עד לקבלת מסה אחידה

להעביר לתבנית חסינת חום ולשטח

לפזר שכבה דקה של פירורי לחם וגרעיני חמניה ולהזליף מעט שמן זית מעל

לאפות כ 40 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז הפשטידה יוצא יבש

 

 

דיאטיפ:

בפשטידה זו עיקר המסה היא ירקות וגבינות מופחתות שומן. הכרובית נותנת לנו את הנפח והמרקם העשיר במקום להשתמש בכמויות גדולות של קמח וביצים.

בתיאבון

 

מחפשת מתכון קל, טעים וללא סוכר?

הגעת למקום הנכון

מתכונים ללא סוכר

© 2013 Batya Elimelech

רוצה לשמוע מה ללקוחות שלי יש להגיד עלי?

סיפורים אישיים

רוצים להיות מאוזנים יותר? כל מה שרציתם לדעת על איזון הסוכרת נמצא בדיוק כאן

הכתבות שלי

רחוב אבא קובנר 4 תל אביב | 050-5330655 | אימייל:batyae@hotmail.com | פייסבוק:facebook.com/batyaeli