top of page

מרק עדשים ירוקות

 

 

חומרים:

חבילה קטנה של עדשים ירוקות

2 גזרים

2 קישואים

1 בטטה

1 בצל

1 ראש סלרי+גבעולים (קלוף)

1 ראש פזרוזיליה (קלוף)

3 שיני שום

כמון (כף שטוחה), כורכום(1/2 כפית), אבקת מרק(1/2 כף).

מלח,פלפל

פטרוזליה לקישוט

 

הוראות הכנה:

להשרות את העדשים במים חמים כ 1/2-שעה

לקצוץ את הבצל דק ולטגן בסיר עם מעט שמן

לקצוץ גם את כל שאר הירקות ולהוסיפם לסיר

להוסיף את שיני השום שלמות ולטגן כמה דקות

להוסיף את התבלינים

להוסיף את העדשים מסוננות מהמים

להוסיף מים חמים

לבשל כ 20-30 דקות

לפזר פטרוזליה

אפשר להחליף את העדשים בחבילת נבטוטים ואז אין צורך להשרות.

 

bottom of page