top of page

ל"ג בעומר בא, ומה יש לאכול סביב המדורה?

 

 

 

עכשיו כסיימנו לכפר על עוונותינו, לנקות את הבית מחמץ ולחגוג את עצמאותינו, הגיעה העת לחוג סביב המדורה ולאותות בין הערים על ניצחון המכבים.

ובכן, אמנם היום אנחנו מעדיפים לאותת לחברינו וקרובינו באמצעות ערוצים אחרים, אך מסורת הדלקת המדורות נחקקה בלוח השנה ומביאה איתה אפשרויות שונות מגוונות לנשנושים בוערים.

אז מה הם המזונות העתירים ביותר הנאכלים סביב המדורה וכיצד ניתן לצמצם נזקים?

מסקירה מהירה בשולחנות הכיבוד ניתן למצוא בדרך כלל מזונות מהירים, שילדים אוהבים והמבוגרים אוכלים בכל פינה.

פיצות, נקניקיות בלחמניות, תפוחי אדמה ומרשמלו הם הכוכבים העקריים בערב זה והם מהווים ברוב המקרים את ארוחת הערב הלא כל כך מזינה אך מאוד עתירת קלוריות ונתרן לאותו הערב.

חשוב גם לציין שמזונות אשר עברו חריכה ישירה באש והתפחמו מכילים חומרים שבמידה ונצרכים בתדירות גבוהה יכולים להצטבר באיברים ולעודד התפתחות תאים סרטניים בגוף.

חישבו על עשן סיגריה שאנחנו לא רוצים לשאוף דרך הריאות ובכן עשן דומה לו ותוצרי השריפה נספגים במזון שלנו ויכולים להביא לתוצאות שליליות אם נאכלים ברמה היומית.

לכן עדיף לעטוף היטב תפוח אדמה ושאר תפודים בנייר כסף ולא לאכול את החלקים המפוחמים (השרופים שלו).

כמובן שאנחנו רוצים לדעת כמה ארוחת חג זו תעלה לנו ועל כן קיבצתי את העובדות בפניכם למען יראו ויראו.

 

המזון

קלוריות

נתרן (מ"ג)

פיצה משולש בינוני

320

600

נקניקיה בלחמניה

389

1072

תפוח אדמה אפוי

80

382

מרשמלו

64

16

 

 

 

להזכירכם, הקצובה המומלצת לנתרן ביום היא 1500 מ"ג וצריכה מוגברת של נתרן נמצאה כמזיקה לכלי הדם באופן משמעותי. מכאן שאכילת נקניקיה אחת בלחמניה מהווה כ70% מכמות הנתרן המומלצת ביום!

 

אז מה עושים?

כיוון שעל הכיבוד במדורה ברוב המקרים אחראיים ההורים, ניתן לשלב מזונות בריאים יותר כאלטרנטיבה לארוחה סביב המדורה כגון סלט פסטה, סלטי ירקות ופשטידות וכך גם  אנחנו ואולי אפילו הילדים יתרגלו לאכול סביב המדורה ארוחת ערב מזינה ובריאה.

 

חג שמח

 

 

 

bottom of page