סלט עדשים שחורות ודלעת

 

 

מצרכים:

300  גרם עדשים שחורות אורגניות

500  גרם (עם הקליפה) דלעת

500  גרם עגבניות שרי תמר

250  גרם גבינה בולגרית מעודנת 5%

 1 חבילת פטרוזיליה

 1 חבילת בצל ירוק (רק החלק הירוק)

 מיץ מחצי לימון

2  עלי מרווה

2  כפות שמן זית

  2שיני שום כתושות

1  כפית תבלין טוסקנה

  מלח ים

  פלפל שחור

 

הכנה:

לבשל את העדשים עם כ3 כוסות מים בסיר עד לריכוך (כ25 דקות). להוסיף עוד מים במידת הצורך.

לחתוך את הדלעת ללא הקליפה לקוביות קטנות

לחתוך את עגבניות השרי לחצאים

לשטוף ולקצוץ את הפטרוזליה והבצל דק דק

לחתוך את הגבינה הבולגרית לקוביות קטנות

במחבת לחמם שמן זית ועלי מרווה

להוסיף את הדלעת ולטגן מספר דקות עד לריכוך כמעט מלא

להוסיף את עגבניות השרי ל2-3 דקות על מנת שיצרבו קלות אך עדיין ישמרו מעט על צורתן

להוסיף את השום, מלח, פלפל, תבלין טוסקנה ולערבב.

בקערה נפרדת לערבב את הפטרוזיליה והבולגרית יחד ולהוסיף את מיץ הלימון.

כשהעדשים מוכנות, לערבב אותן יחד עם תערובת הדלעת והעגבניות.

ניתן לקרר ולערבב את העדשים והגבינה יחד ולאכול קר

או לערבב את העדשים החמות עם הירק והגבינה בסמוך להגשת המנה חמה.

בתיאבון!

 

  • Black YouTube Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

אני גם ברשתות החברתיות

קליניקה : רחוב אבא קובנר 4 תל אביב 

טלפון : 050-5330655 אימייל: batyae@hotmail.com 

© 2013 Batya Elimelech

בתיה אלימלך יועצת התזונה

של האגודה  הישראלית לסוכרת

לקביעת פגישת ייעוץ

השאירו פרטים ואני חוזרת עם פרטים נוספים.