top of page

סלט עגבניות / מטבוחה

 

 

8 עגבניות בשלות
6 שיני שום כתושות
2 פלפלים אדומים
פלפל חריף ירוק לפי הטעם
1 כפית פפריקה מתוקה
2 כפות שמן זית
עלים מ 3 גבעולי טימין
מלח
פלפל
1 שקית סוכרזית

הכנה:
לחתוך לרצועות דקות פלפלים אדומים ופלפל חריף לפי הטעם
לחמם בסיר שטוח שמן זית ועלי טימין
להוסיף את הפלפלים ולטגן כ5 דקות
לחתוך את העגבניות לקוביות
להוסיף את שיני השום כתושות לטגן מעט (להזהר שלא ישרפו)
להוסיף את העגבניות והפפריקה לסיר
לבשל כחצי שעה על אש קטנה עם מכסה
להוסיף מלח, סוכרזית ופלפל שחור
ולהמשיך לבשל עוד כחצי שעה ללא מכסה לאידוי הנוזלים.
לאחר שרוב הנוזלים התאדו, לתקן תיבול ולקרר.

סה״כ כ30 גרם פחמימה שווה ערך ל-2 מנות פחמימה.

הידעת?
כן, גם לסוכרתיים מותר לאכול עגבניות.
אמנם יש בה פחמימות (גם ירקות אחרים מכילים פחמימה) אך גם אם נאכל 8 עגבניות בארוחה נגיע לכמות פחמימה שוות ערך לשתי פרוסות לחם...

בתיאבון

 

bottom of page