לבבות ארטישוק ממולאים בקציצות בקר וקישואים

 

 

לקציצות:

חצי ק"ג בשר בקר טחון רזה טרי

2 שקיות לבבות ארטישוק קפואים (כ 15 יחידות)

1 זוקיני גדול או 2 קטנים מגורדים בפומפיה

1 בצל מגורד בפומפיה

2 כפות פירורי לחם

1 ביצה

1 שן שום כתושה

חופן פטרוזליה וכוסברה קצוצים

מעט מלח, פלפל, פפריקה

 

 

לרוטב:

1 קופסאת עגבניות מרוסקות גדולה

3 גזרים

1 שורש סלרי

1 שורש פטרוזליה

4 שיני שום

שמן זית כף

מיץ מחצי לימון

חצי כפית מכל אחד מהתבלינים: כמון,כורכום, צילי חריף

כפית פפריקה מתוקה

כפית אורגנו

כפית עלי טימין טרי

מלח,פלפל

 

 

הכנה:

הרוטב:

לטגן מעט שמן זית עם טימין טרי (עלים בלבד)

להוסיף את הירקות קלופים, שטופים וחתוכים לקוביות

להוסיף את העגבניות ואת התבלינים

להוסיף כ4\3 כוס מים ומיץ מחצי לימון

להרתיח ולתקן תיבול.

 

 

הכנת הקציצות:

לערבב את הקציצות עם הבצל  והקישוא המגורדים. להוסיף את כל התבלינים,עשבי התיבול הקצוצים, הביצה ופירורי הלחם.

להכניס את הקציצות בתוך לבבות הארטישוק ולהניח בתוך הרוטב

לבשל כ 40-50 דקות עם מכסה עד שהבשר מוכן ומידי פעם להרטיב את הקציצות ברוטב.

בתיאבון

 

  • Black YouTube Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

אני גם ברשתות החברתיות

קליניקה : רחוב הרוגי מלכות 7 א' תל אביב 

טלפון : 050-5330655 אימייל: batyae@hotmail.com 

© 2013 Batya Elimelech

בתיה אלימלך יועצת התזונה

של האגודה  הישראלית לסוכרת

לקביעת פגישת ייעוץ

השאירו פרטים ואני חוזרת עם פרטים נוספים. 

אפיון ועיצוב אתר קופי אידית - סוכנות וויקס ישראל