מג'דרה

 

 

החומרים:

250 גרם עדשים ירוקות

150 גרם אורז בסמטי/אורז עגול מלא

1 בצל גדול

1 גזר

פלפל צ'ילי לפי הטעם

כף כמון

1/2 כפית כורכום

מלח, פלפל

2 כפות שמן זית

חופן פטרוזיליה

 

אופן ההכנה:

להשרות את העדשים במים  (השרייה של בין חצי שעה לשעה )

 

בסיר נפרד:

לבשל ספל של אורז במים בלבד

על כוס אורז בסמטי – 1/3/4כוסות מים 12-15 דק'.

על כוס אורז מלא עגול-2/1/4 כוסות מים-כחצי שעה.

 

במחבת רחבה:

  • את הבצל -לקלוף, לשטוף, לחתוך ולטגן עם מעט שמן

  • להוסיף את הצ'ילי והגזר

  • לסנן את העדשים המושרים היטב במסננת ולהוסיפם למחבת

  • להוסיף כף כמון

  • להוסיף 1/2 כפית כורכום

  • מלח ופלפל לפי הטעם

  • להוסיף מים רותחים בערך ½-3/4 כוס ולבשל ללא המכסה עד שהמים מתאדים והעדשים מתרככות    ( כ 15-10 דקות).

  • כשהעדשים מוכנות, להוסיף את האורז המבושל.

  • לפזר למעלה פטרוזליה

 

טיפ שלי:

ניתן להכין את המתכון גם עם נבטוטים באותה הכמות-אין צורך להשרות

מתאים מאוד לצמחונים

בתיאבון

  • Black YouTube Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

אני גם ברשתות החברתיות

קליניקה : רחוב אבא קובנר 4 תל אביב 

טלפון : 050-5330655 אימייל: batyae@hotmail.com 

© 2013 Batya Elimelech

בתיה אלימלך יועצת התזונה

של האגודה  הישראלית לסוכרת

לקביעת פגישת ייעוץ

השאירו פרטים ואני חוזרת עם פרטים נוספים.