מג'דרה

 

 

החומרים:

250 גרם עדשים ירוקות

150 גרם אורז בסמטי/אורז עגול מלא

1 בצל גדול

1 גזר

פלפל צ'ילי לפי הטעם

כף כמון

1/2 כפית כורכום

מלח, פלפל

2 כפות שמן זית

חופן פטרוזיליה

 

אופן ההכנה:

להשרות את העדשים במים  (השרייה של בין חצי שעה לשעה )

 

בסיר נפרד:

לבשל ספל של אורז במים בלבד

על כוס אורז בסמטי – 1/3/4כוסות מים 12-15 דק'.

על כוס אורז מלא עגול-2/1/4 כוסות מים-כחצי שעה.

 

במחבת רחבה:

  • את הבצל -לקלוף, לשטוף, לחתוך ולטגן עם מעט שמן

  • להוסיף את הצ'ילי והגזר

  • לסנן את העדשים המושרים היטב במסננת ולהוסיפם למחבת

  • להוסיף כף כמון

  • להוסיף 1/2 כפית כורכום

  • מלח ופלפל לפי הטעם

  • להוסיף מים רותחים בערך ½-3/4 כוס ולבשל ללא המכסה עד שהמים מתאדים והעדשים מתרככות    ( כ 15-10 דקות).

  • כשהעדשים מוכנות, להוסיף את האורז המבושל.

  • לפזר למעלה פטרוזליה

 

טיפ שלי:

ניתן להכין את המתכון גם עם נבטוטים באותה הכמות-אין צורך להשרות

מתאים מאוד לצמחונים

בתיאבון

מחפשת מתכון קל, טעים וללא סוכר?

הגעת למקום הנכון

מתכונים ללא סוכר

© 2013 Batya Elimelech

רוצה לשמוע מה ללקוחות שלי יש להגיד עלי?

סיפורים אישיים

רוצים להיות מאוזנים יותר? כל מה שרציתם לדעת על איזון הסוכרת נמצא בדיוק כאן

הכתבות שלי

רחוב אבא קובנר 4 תל אביב | 050-5330655 | אימייל:batyae@hotmail.com | פייסבוק:facebook.com/batyaeli