מרק ירקות ועדשים כתומות

 

 

מרכיבים:

3 שורשי פטרוזיליה

1 ראש סלרי +גבעולים

1 בטטה

3 קישואים

1 כרובית קטנה

4 שיני שום

1 כוס עדשים אדומות

1 חבילה קטנה של רסק עגבניות

2 כפות שמן זית

צרור פטרוזיליה

מיץ מחצי לימון

 

תבלינים:

כף טימין טרי

כפית-כורכום, כמון ,אורגנו יבש, פפריקה אדומה

חצי כפית -שום גבישי

כף אבקת מרק

מלח, פלפל

 

הוראות הכנה:

לקלף את הירקות ולחתוך לפרוסות בינוניות

למעוך את שיניי השום הקלופות  עם סכין

להכניס את הטימין לשמן בזמן שהוא מתחמם

להוסיף את הירקות והתבלינים

להוסיף את רסק העגבניות

לטגן במשך 5-6 דקות תוך כדי ערבוב

להוסיף את הכרובית

להוסיף מים ולהרתיח

לאחר מיכן להנמיך את האש לבינונית ולבשל במשך כ 20-30 דקות עד שהירקות מתרככים חלקית.

להוסיף כוס עדשים ולבשל עוד כ 15 דקות עד שהירקות רכים

לאחר סיום הבישול להוסיף פטרוזיליה קצוצה ולסחוט את הלימון

 

טיפ שלי-

לכרובית לוקח הכי הרבה זמן להתבשל אז ברגע שהיא רכה- המרק מוכן!

 

מחפשת מתכון קל, טעים וללא סוכר?

הגעת למקום הנכון

מתכונים ללא סוכר

© 2013 Batya Elimelech

רוצה לשמוע מה ללקוחות שלי יש להגיד עלי?

סיפורים אישיים

רוצים להיות מאוזנים יותר? כל מה שרציתם לדעת על איזון הסוכרת נמצא בדיוק כאן

הכתבות שלי

רחוב אבא קובנר 4 תל אביב | 050-5330655 | אימייל:batyae@hotmail.com | פייסבוק:facebook.com/batyaeli