מרק ירקות ועדשים כתומות

 

 

מרכיבים:

3 שורשי פטרוזיליה

1 ראש סלרי +גבעולים

1 בטטה

3 קישואים

1 כרובית קטנה

4 שיני שום

1 כוס עדשים אדומות

1 חבילה קטנה של רסק עגבניות

2 כפות שמן זית

צרור פטרוזיליה

מיץ מחצי לימון

 

תבלינים:

כף טימין טרי

כפית-כורכום, כמון ,אורגנו יבש, פפריקה אדומה

חצי כפית -שום גבישי

כף אבקת מרק

מלח, פלפל

 

הוראות הכנה:

לקלף את הירקות ולחתוך לפרוסות בינוניות

למעוך את שיניי השום הקלופות  עם סכין

להכניס את הטימין לשמן בזמן שהוא מתחמם

להוסיף את הירקות והתבלינים

להוסיף את רסק העגבניות

לטגן במשך 5-6 דקות תוך כדי ערבוב

להוסיף את הכרובית

להוסיף מים ולהרתיח

לאחר מיכן להנמיך את האש לבינונית ולבשל במשך כ 20-30 דקות עד שהירקות מתרככים חלקית.

להוסיף כוס עדשים ולבשל עוד כ 15 דקות עד שהירקות רכים

לאחר סיום הבישול להוסיף פטרוזיליה קצוצה ולסחוט את הלימון

 

טיפ שלי-

לכרובית לוקח הכי הרבה זמן להתבשל אז ברגע שהיא רכה- המרק מוכן!

 

  • Black YouTube Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

אני גם ברשתות החברתיות

קליניקה : רחוב אבא קובנר 4 תל אביב 

טלפון : 050-5330655 אימייל: batyae@hotmail.com 

© 2013 Batya Elimelech

בתיה אלימלך יועצת התזונה

של האגודה  הישראלית לסוכרת

לקביעת פגישת ייעוץ

השאירו פרטים ואני חוזרת עם פרטים נוספים.