מרק ירקות ועדשים כתומות
מרכיבים:
3 שורשי פטרוזיליה
1 ראש סלרי +גבעולים
1 בטטה
3 קישואים
1 כרובית קטנה
4 שיני שום
1 כוס עדשים אדומות
1 חבילה קטנה של רסק עגבניות
2 כפות שמן זית
צרור פטרוזיליה
מיץ מחצי לימון
תבלינים:
כף טימין טרי
כפית-כורכום, כמון ,אורגנו יבש, פפריקה אדומה
חצי כפית -שום גבישי
כף אבקת מרק
מלח, פלפל
הוראות הכנה:
לקלף את הירקות ולחתוך לפרוסות בינוניות
למעוך את שיניי השום הקלופות עם סכין
להכניס את הטימין לשמן בזמן שהוא מתחמם
להוסיף את הירקות והתבלינים
להוסיף את רסק העגבניות
לטגן במשך 5-6 דקות תוך כדי ערבוב
להוסיף את הכרובית
להוסיף מים ולהרתיח
לאחר מיכן להנמיך את האש לבינונית ולבשל במשך כ 20-30 דקות עד שהירקות מתרככים חלקית.
להוסיף כוס עדשים ולבשל עוד כ 15 דקות עד שהירקות רכים
לאחר סיום הבישול להוסיף פטרוזיליה קצוצה ולסחוט את הלימון
טיפ שלי-
לכרובית לוקח הכי הרבה זמן להתבשל אז ברגע שהיא רכה- המרק מוכן!