סדנאות בישול

 

 

 

בסדנאות לבישול בריא - האם באמת יש בהן צורך?

 

בתור חובבת מטבח ובישולים ידועה שמתרגשת מכל סיר ומחבת חדשה היוצאים לשוק, אני באופן אישי מאוד מאמינה בכוח שישי ליצירתיות על הרכב המזון שלנו. למי שרוצה ומעוניין ללמוד ולהתנסות ישנן אין ספור אפשרויות ושילובים שניתן לעשות על מנת ליצור ארוחות שונות ומגוונות גם אם המרכיבים אינם ספוגים בשמן או שוחים בחמאה.

 

אני בעצמי נכחתי בסדנא בישול מדהימה לחולי סוכרת שהעביר דיאטן שהוא גם שף וגם חולה סוכרת בעצמו, ידע בסיסי בבחירת מזונות המתאימים לסוכרתיים ודרכי הכנה מקוריות ופשוטות ובכך הוכיח שגם אנשים עם בעיות בריאותיות ומגבלות במזון, יכולים בעזרת קצת יצירתיות להכין ארוחות גורמה טעימה של ממש.

 

1. מהי סדנא לבישול בריא?

 

סדנא לבישול בריא היא סדנא המקנה כלים ליצירת  ארוחות טעימום ומזינות באמצעות חומרים גלם איכותיים ושיטות הכנה בריאות המשלבות בתוכן אופציות להכנת מזון טעים ובריא.

 

2. מיהו קהל היעד שלה? האם אלו רק שוחרי הבריאות או כל דיכפין? למי זה מתאים?

 

קהל היעד לדעתי הוא לכלל האוכלוסיה ודווקא לאנשים שאינם אוהבים להכנס למטבח או שחווים חוסר ביטחון או חיסר נסיון בהכנת אוכל וכתוצאה מהסדנא יוכלו להרוויח כלים קלים ליישום הכנת האוכל. על אחת כמה וכמה אנשים שמכינים את האוכל הם בעלי השפעה מרובה על כל תושבי הבית הנהים מהמזון הבריא ובכך יכולים להוות דוגמא מצויינת לילדים למשל לאכילה בריאה והקניית הרגלי אכילה נכונים בפועל ולא בתיאוריה.הרגלים אלו מלווים אותנו במשך שנים רבים גם בבגרותינו.

 

בצורה זו למשל, אחד מההורים המחליט להיטב את בריאות המשפחה באמצעות שיפור טיב ואיכות המזון יוכל לעשות זאת הלכה למעשה עם הארוחות המוגשות ולא רק ע"י הערות או הצעות תיאורתיות שהן לא בהכרח בונות.

 

3.עד כמה הסדנאות האלו פופולריות?

 

סנדאות בישול כיום תפסו תאוצה וישנם מוסדות רבים המעניקים אפשרויות להגיע לסדנא חד פעמית או סדרת סדנאות בנושאים שונים כגון , סדנאת הכנת דגים, בשרים או סדנאת הכנת סושי ומעבר לכלים עצמם ניתן להינות בסדנאות אלו מחוויה קבוצתית וכמובן מארוחה טעימה.

 

4. למה בכלל צריך אותן? האם הן אפקטיביות?

 

הסדנאות מלמדות, נותנות טכניקות ובעיקר מיישמות תאוריות שונות ובכך מערבות את הטבח ומסייעות לו לא לפחד ולהתחיל לתנסות ומשם השמיים הם הגבול.

 

5. למה כדאי ללכת אליהן

למה כדאי לי?

כדי ללמוד, להתנסות, לקבל כלים ובעיקר כדי להנות ולשפר את איכות האכילה ואת טיב המזון שאנו בוחרים להכניס לגוף שלנו כי הרי לגוף אין חלקי חילוף!

 

מחפשת מתכון קל, טעים וללא סוכר?

הגעת למקום הנכון

מתכונים ללא סוכר

© 2013 Batya Elimelech

רוצה לשמוע מה ללקוחות שלי יש להגיד עלי?

סיפורים אישיים

רוצים להיות מאוזנים יותר? כל מה שרציתם לדעת על איזון הסוכרת נמצא בדיוק כאן

הכתבות שלי

רחוב אבא קובנר 4 תל אביב | 050-5330655 | אימייל:batyae@hotmail.com | פייסבוק:facebook.com/batyaeli