top of page

סלמון עם ירקות ירוקים

כל יום הוא סיבה למסיבת ירקות ירוקים! גם טעימים וגם מלאים בחומרים נוגדי חמצון, סיבים תזונתיים ויטמינים ומינרלים במינימום קלוריות!


כי אוכל מנחם יכול להיות גם דל פחמימות ומועשר בחלבון
סלמון וירקות ירוקיים זה החיים



מרכיבים:

2 פרוסות סלמון (או יותר לפי כמות הסועדים והרעבים;)

1 חבילת ברוקולי

1 חבילת במיה טריה

1 חבילה אפונה סינית (אפונת שלג)

5-6 פטריות טריות חתוכות

1 גביע יוגורט


למרינדה:

רבע כוס שמן זית

5 שיני שום כתושות

מלח ים אטלנטי

פלפל שחור גרוס

פלפל צ׳ילי פרוסות למי שאוהב חריף

חופן עלי טימין טריים


להגשה:

מיץ מחצי לימון

פרמג׳ן מגורר


הכנה:

נערבב את מרכיבי המרינדה בקערה.

נמרח באמצעות מברשת את המרינדה על הדג.

נניח בצד לספיגת טעמים.


בסיר נרתיח מים ונחלוט את הברוקולי כ 15 דקות עד שהוא מתרכך אך לא מאבד לחלוטין מצבעו הירוק.


אפשר להפריד את התפרחת מהגבעול ואותו לבשל עוד כ 5-10 דקות עד לריכוך.


נקטום את הקצה של הבמיה ואת העלים של האפונה הסינית ונשטוף היטב.


במחבת נחמם מעט שמן זית ונטגן קלות את הבמיה כ 5 דקות.

נוסיף את הפטריות ואת האפונה ונטגן עוד כ 2-3 דקות.

לקראת הסוף נוסיף מהשום הכתוש שנשאר במרינדה, שלא ישרף בזהירות!


נעביר גביע יוגורט לקערת הגשה שטוחה ונפזר כבסיס למנה.


נוציא את הירקות לקערת ההגשה עם היוגורט.


כאשר הברוקולי מוכן נסנן היטב.


נכניס את הברוקולי למחבת וניתן לו צריבה קלה.

נוסיף לקערה את הברוקולי.


במחבת נטגן קלות כ 2 דקות מכל צד את הסלמון. גם את הצדדים נצרוב לא לשכוח!


אפשר לאפות בתנור כ 12 דקות על 200 מעלות.


נניח את הסלמון על הירקות.

נסחט מיץ מחצי לימון על הסלמון והירקות.

נגרר מעט פרמזן ובמידה וצריך נוסיף עוד מעט מלח ופלפל מלמעלה.


בתיאבון!!!

לפרטים נוספים על קורס בישול דיגיטלי לסוכרת - לחצו כאן



❤️


בתיה


תגובות


bottom of page