• בתיה אלימלך

טחינה ירוקה

לא תאמינו כמה קל להכין אותה

מלאה בעישבי תיבול ריחניים

מרכיבים:

5-6 כפות טחינה גולמית רגילה או משומשם מלא

2\1- 4\3 כוס מים

1 שן שום

מיץ מחצי לימון

חופן פטרוזליה קצוצה גס

חופן כוסברה קצוצה גס

מעט נענע/בזיליקים קצוצים גס

מלח, פלפל לפי הטעם


אופן ההכנה:

(הכי קל להכין את הטחינה באמצעות בלנדר מוט ידני וכוס גבוהה ורחבה)


להכניס את הטחינה, הלימון ומעט מים לכוס או למעבד מזון

להוסיף את הירק החתוך והשום

לטחון במערבל ידני או במיקסר

להוסיף מים לפי מידת הסמיכות הרצויה (במקרר הטחינה תתקשה ותהפוך למשחה)

להוסיף מלח, פלפל


בתיאבון


טיפ:

עדיף להתחיל עם כמות מים מועטה ולהוסיף בהדרגה על מנת למנוע טחינה מימית מידי


#מגזיןסוכרת #מתכונים #ממרחים #סלטים


  • Black YouTube Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

אני גם ברשתות החברתיות

קליניקה : רחוב אבא קובנר 4 תל אביב 

טלפון : 050-5330655 אימייל: batyae@hotmail.com 

© 2013 Batya Elimelech

בתיה אלימלך יועצת התזונה

של האגודה  הישראלית לסוכרת

לקביעת פגישת ייעוץ

השאירו פרטים ואני חוזרת עם פרטים נוספים.