top of page
  • תמונת הסופר/תבתיה אלימלך

לביבות כרובית דלות פחמימה

לפניכם המתכון המושלם ללביבות כרובית וגבינה אפויות בתנור, דלות בפחמימות וללא גלוטן. כי גם לסוכרתיים מגיע לאכול לביבות טעימות בטירוף מבלי לחשוש מעליה בערכי הסוכר!


לביבות כרובית אפויות דלות בפחמימה
לביבות כרובית אפויות דלות בפחמימה

מרכיבים:

1 כרובית בינונית

כוס בצל ירוק קצוץ

150 גרם גבינת קשקבל (אפשר גם פרמז'ן, מוצרלה או כל גבינה קשה אחרת)

2 ביצים

1 כוס קמח שקדים

מלח

פלפל

שמן זית


הוראות הכנה:

נחמם תנור ל 200 מעלות

נבשל כרובית בסיר עם מים ומעט מלח כ 15-20 דקות עד לריכוך חלקי

נסנן את הכרובית ונניח לה להתקרר

נגרד את הגבינה ונקצוץ את הבצל הירוק


נעביר לבלנדר את הכרובית, הביצים, הגבינה, קמח השקדים, המלח והפלפל

נטחן את כל המרכיבים יחד לעיסה

נעביר לקערה ונוסיף את הבצל הירוק

נערבב היטב ונעביר למקרר להתמצקות לכרבע עד חצי שעה


נשמן תבנית עם נייר אפייה במעט שמן זית

ניצור לביבות ונניח בתבנית (ניתן להרטיב מעט את הידיים בין לבין הכנת הלביבות)

נזליף שמן זית מעל הלביבות


נאפה בתנור כ 15 דקות ולאחר מכן בעזרת 2 כפות נהפוך את הלביבות בזהירות ונאפה עוד כ 15 דקות על הצד השני


ניתן להגיש עם סלט טחינה ביתי-

נערבב טחינה גולמית עם לימון, שן שום כתושה, מלח, פלפל ומים עד למידת הסמיכות הרצויה


חג שמח ובתיאבון!


לרכישת סדנת בישול דיגיטלית לסוכרת לחצו כאן


2,669 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page