• בתיה אלימלך

מרק כרובית עשיר

מרק סמיך, עשיר ומשביע

כרובית- טעימה גם במרק
כרובית טעימה גם במרק

מרכיבים:

1 ראש כרובית

1 בצל קצוץ

1 גזר חתוך

2 שיני שום

1 כף שמן זית

1 כף עלי טימין טריים

1 כפית רוזמרין יבש

2\1 כפית אבקת קארי

3\1 כפית אגוז מוסקט

לפי הטעם-אבקת צ'ילי יבש, מלח,פלפל

3 עלי דפנה

4\3 כוס חלב

2 ליטר מים


הוראות הכנה:

לטגן את הבצל הקצוץ עם הגזר, טימין ופלפל שחור במעט שמן זית.

להוסיף את השום הכתוש ולטגן דקה

להוסיף את הכרובית

להוסיף את עלי הדפנה והמים עד לכיסוי הירקות

לבשל את הכרובית עד שהיא מתרככת

כאשר הכרובית מתרככת לטחון עם בלנדר ידני

לא לשכוח להוציא את עלי הדפנה לפני הטחינה!

להוסיף את החלב

להוסיף את התבלינים-את הצי'לי (מעט) את הקארי, המלח ואת האגוז המוסקט

לבשל עוד כ 5 דקות ולתקן תיבול לפי הטעם.

בתיאבון!

100 גרם כרובית מכילה כ 4 גרם פחמימות. 


#מגזיןסוכרת #מתכונים #מרקים


158 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול