• בתיה אלימלך

עוף בלימון כבוש ושומר

מתכון קליל וטעים, יכול להשתלב עם בורגול מתובל.

עוף בלימון כבוש ושומר

רכיבים:

6 כרעי עוף חצויים לכרע ושוק

4-5 שומר

12 פרוסות לימון כבוש (או כ 5 כפות)

4 שיני שום מעוכות מעט עם סכין

4-5 טבעות צי'לי טרי חריף

כף טימין טרי

5 גבעולי בזיליקום קצוצים

3 ענפי רוזמרין טרי

חופן אורגנו טרי

מלח, פלפל


הכנה:

לחמם תנור ל 200 מעלות

לחתוך את השומר לרבעים

להעביר לתבנית חסינת חום

למעוך מעט את שיני השום הטריות

להוסיף את הלימון הכבוש ואת כל התבלינים והעשבים

להוסיף את העוף

לערבב היטב (הכי טוב עם הידיים)

ניתן להשרות לכמה שעות או לצלות ישר

לצלות בתנור כ 40 דקות מכוסה

להזליף מעט מהנוזלים על העוף ולהמשיך לצלות עוד כ 20 דקות עד השחמה יפה


* הצעה לתוספת:

בורגול מבושל שהוספתי לו נענע ושמיר קצוצים, שמן זית, מלח, פלפל, מעט מיץ לימון

וכ- 4 כפות מן הרוטב של העוף.

בתיאבון


#מגזיןסוכרת #מתכונים #עוףובשר


  • Black YouTube Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

אני גם ברשתות החברתיות

קליניקה : רחוב אבא קובנר 4 תל אביב 

טלפון : 050-5330655 אימייל: batyae@hotmail.com 

© 2013 Batya Elimelech

בתיה אלימלך יועצת התזונה

של האגודה  הישראלית לסוכרת

לקביעת פגישת ייעוץ

השאירו פרטים ואני חוזרת עם פרטים נוספים.