כי הדלעת מתקתקה, טעימה ודלה באופן יחסי בפחמימה
מרכיבים:
כ 750 גרם דלעת
1 בצל יבש
חצי כוס בצל ירוק חתוך לטבעות דקות
חצי כוס פטרוזליה קצוצה
500 גרם גבינת טוב טעם (גבינה לבנה לאפייה שהיא מעט קשה)
250 גרם גבינת ברינזה (בולגרית דלת מלח)
3 ביצים
3 כפות קמח תופח
1 שן שום כתושה
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל, פפריקה חריפה ומתוקה (כפית מכל אחת)
הוראות הכנה:
לחמם את התנור ל200 מעלות
לחתוך את הדלעת לקוביות קטנות (ללא הקליפה)
לקצוץ את הבצל
לחמם במחבת כ 2 כפות שמן זית
לטגן את הבצל
לאחר מכן להוסיף את הדלעת ולטגן עם מעט מים והתבלינים עד שהיא מתרככת לגמרי והמים מתאדים
כשהמים מתאדים להוסיף את השום הכתוש
לטגן עוד כדקה
בקערה נפרדת:
לגרד את הגבינות הקשות בפומפיה
להוסיף את הביצים, הקמח והירק
לערבב היטב
להוסיף את הדלעת המרוככת לבלילה ולערבב ליצירת בלילה גושית אך אחידה
להעביר לתבנית חסינת חום
לאפות בתנור כ 40 דקות עד אשר קיסם יוצא מהפשטידה יבש
בתיאבון
הדלעת מכילה רק 6.5 גרם פחמימה ל 100 גרם ולכן היא דלה באופן יחסי בפחמימות
לסדנת בישול דיגיטלית לסוכרת לחצו כאן
Comments