האם מותר לסוכרתיים לאכול תירס? וגם...מתכון למרק תירס מהיר וטעים מועשר בחלבון
האם מותר לסוכרתיים לאכול תירס?
התירס הינו מאכל המכיל פחמימות ועל כן מעלה את החשש בקרב אנשים המתמודדים עם סוכרת שעשוי להעלות את ערכי הסוכר בדם. יחד עם זאת, חשוב לדעת שהתירס שמגיע אלינו בעיקר כקלח, הוא מזון שלם, לא מעובד ואחד מן המאכלים שאנחנו ממש יכולים להינות ממנו בצורתו הטבעית כפי שהוא גדל בטבע.
נכון שאם נאכל ממנו בכמות שהיא גדולה, יתכן ותהיה לכך השפעה על ערכי הסוכר שלנו, אך אם נלמד איך לאכול ממנו בצורה נכונה אנחנו בהחלט יכולים להינות מכל העולמות.
אז איך אפשר לאכול תירס בצורה נכונה?
1. שימו לב לכמות. אני אוהבת להמליץ על כמות של עד כוס לאחר בישול של תוספת פחממתית בארוחה. העדיפות תהיה תמיד לקטניה או דגן מלא.
2. שלבו אותו עם מרכיבים נוספים כגון ירקות, חלבון או שומן איכותי. אני הוספתי למרק שלי כרישה וביצה וכך העלתי את הערך התזונתי של המרק כולו.
3. במקרה של מרק, המים מוהלים לנו את התירס ולכן אנחנו יכולים להינות מהטעם שלו מבלי לאכול כמות גדולה ממנו (אם הצלחנו לאכול רק קערה אחת …)
4. השתמשו בתירס ללא תוספת סוכר כמו בתמונה פה למטה.
והכלל הכי חשוב- בידקו את התגובה האישית שלכם לתירס וכך תדעו האם הגוף שלכם מצליח להתמודד עם מזון זה ומה הכמות המתאימה עבורכם!
מתכון למרק תירס לייט מהיר ומושלם
מרכיבים:
1 כרישה
2 קופסאות תירס מתוק לייט
3-4 פרוסות של פלפל חריף (לא חובה)
2 ביצים
1 כפית עלי טימין טריים
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס
2 ליטר מים רותחים
להגשה- בצל ירוק קצוץ
הכנה:
בסיר לחמם שמן זית ועלי טימין
לחתוך את הכרישה לפרוסות
לטגן את הכרישה 3-4 דקות עד שמחימה מעט
להוסיף את הפלפל החריף
להוסיף את שתי קופסאות התירס לייט
להוסיף את המים הרותחים
ולבשל על אש בינונית כ 20 דקות
כעבור 20 דקות נטחן במערבל ידני את המרק
נוסיף מלח (אני אוהבת להשתמש במלח ים אטלנטי) ופלפל שחור גרוס.
נקשקש שתי ביצים בקערה ונוסיפן למרק בעת ערבוב עד לקבלת נטיפים של ביצה.
נגיש עם בצל ירוק קצוץ.
ובתיאבון!
*למי שרוצה להמתיק מעט את המרק, יכול להוסיף כף סוויטנגו.
*מי שאוהב יכול להוסיף כפית ג׳ינג׳ר טרי מגורד בשלב הטיגון בזהירות שלא ישרף.
גרעיני תירס לייט מכילים כ 8 גרם פחמימה לאחר סינון בלבד!
מזמינה אתכם לטעום, לדגום בדיקת סוכר ולשתף מה יצא.
Comments