כי גם לסוכרתיים, קטוגנים ולנמנעים מגלוטן מגיע לאכול משהו טעים בשבועות
מרכיבים:
לבצק:
2 ושני שליש כוסות קמח שקדים
3 כפות קמח קוקוס
4 כפות חמאה
3 כפות מים קרים
(המתכון המקורי מכיל מחצית מהכמות של הבצק אך לדעתי כדאי להכין מעט יותר ולהישאר עם עודפים בכדי ליצור תחתית ודפנות אחידים מהבצק).
לקיש:
750 גרם- קילו מנגולד (500 גרם עלים ירוקים בלבד)
50 גרם חמאה
1 ביצה
3 חלמונים
4\3 כוס שמנת מתוקה
150 גרם גבינה שמנת 5%
1.5 כוסות פרמז'ן מגורר (90 גרם)
הכנה:
לחמם את התנור לחום של 175 מעלות
להכניס למעבד המזון את מרכיבי הבצק מלבד המים ולעבד במספר פולסים
לאחר מכן להוסיף את המים ושוב לעבד עד אשר הבצק מתאחד (אם הבצק לא האחד לגוש אחד ניתן ליצור כדור עם הידיים)
לאחר מכן לשטח את הבצק בשכבה דקה לתחתית ולדפנות של הפאי.
ייתכן ויישארו עודפים מהבצק וזה בסדר.
העיקר שהתחתית תהייה דקה וללא חורים.
לאפות כ 10-12 דקות ולהוציא מהתנור
להנמיך את חום התנור ל 170 מעלות
להסיר את החלק הלבן של המנגולד ולקצוץ את העלים
לחמם במחבת את החמאה ולטגן קלות עד אשר המנגולד מאבד מנפחו
בקערה:
לערבב את הביצה, את החלמונים, השמנת, הגבינה המלח והפלפל
לגרר את הפרמז'ן בפומפיה
להרכבת הקיש:
למזוג מעט מבלילת הביצים על תחתית הבצק מעליה חלק מהמנגולד והפרמז'ן ושוב מהבלילה, העלים והפרמז'ן
חשוב לכסות היטב את המנגולד בבלילה של הביצים
לאפות כ30-40 דקות עד שמרכז הקיש יציב וצבעו זהוב עמוק
לסדנת בישול דיגיטלית לסוכרת לחצו כאן
בתיאבון
וחג שמח לכולם
Comments