• בתיה אלימלך

דג ברוטב מנגולד ופטריות

ארוחה שלמה במחבת

דג ברוטב מנגולד ופטריות

מרכיבים:

1 חבילת פילה דג לבן (דניס, לברק וכדומה)

1 חבילת תרד

1 חבילת מנגולד

1 חבילת פטריות חורש או פורטבלה

2 חבילות שמנת לבישול 10% שומן

3 שיני שום כתושות

כף גדושה חרדל דיז'ון גרגירים

מיץ מרבע לימון

כף עלי טימין טרי

מלח, פלפל שחור, פלפל צ'ילי גרוס


הוראות הכנה:

בקערה נפרדת לערבב היטב את השמנת עם החרדל בעזרת מזלג או מקצפה ידנית


במחבת רחבה ושטוחה עם מכסה:

לחתוך את הגבעול הלבן של המנגולד מהעלה ולקצוץ לפרוסות

לטגן במעט שמן זית את עלי הטימין

להוסיף את החלק הלבן של המנגולד ולטגן מספר דקות לריכוך

להוסיף את הפטריות חתוכות גס

להוסיף את החלק הירוק של המנגולד חתוך גס

להוסיף את התרד

להוסיף את השום הכתוש

לטגן מעט


להוסיף את הדג לירקות ולטגנו מעט כ 2-3 דקות

להוסיף את השמנת עם החרדל למחבת ולבשל עוד כ 5 דקות עד שהדג מוכן


טיפ שלי:

אפשר להכין את אותו המתכון עם חצי קילו של רצועות חזה עוף או טופו ואז נתחיל את התהליך עם טיגון העוף או הטופו במעט שמן עד שהוא משחים מעט ולאחר מכן נוציא אותו לכלי.

נטגן את הירקות על פי אותו הסדר

נוסיף את העוף או הטופו בחזרה למחבת

את השמנת והחרדל (ניתן להמיר לשמנת צמחית)

ונבשל עוד כ 5 דקות עד שהעוף מוכן סופית


בתיאבון!

#מגזיןסוכרת #מתכונים #דג #עוף #טופו #דלפחמימה #מתכוןללאסוכר


  • Black YouTube Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

אני גם ברשתות החברתיות

קליניקה : רחוב הרוגי מלכות 7 א' תל אביב 

טלפון : 050-5330655 אימייל: batyae@hotmail.com 

© 2013 Batya Elimelech

בתיה אלימלך יועצת התזונה

של האגודה  הישראלית לסוכרת

לקביעת פגישת ייעוץ

השאירו פרטים ואני חוזרת עם פרטים נוספים.