• בתיה אלימלך

חציל קלוי בתנור עם טחינה גולמית

מתכון טבעוני דל פחמימה וקל להכנה

חציל קלוי בתנור עם סלט טחינה גולמית
משדרג כל ארוחה

מרכיבים: 2 חצילים

לסלט טחינה:

חצי כוס טחינה גולמית עדיף משומשום מלא

מיץ מחצי לימון

שן שום כתושה

מים לפי מידת הסמיכות הרצויה

מלח, פלפל


הכנה:

לחמם את התנור לחום של 250 מעלות

לחורר את החציל באמצעות מזלג לכל אורכו

בתבנית להניח נייר אפיה ולאחר מכן את החציל

לצלות בתנור כ20-30 דקות


לטחינה:

לערבב את כל המרכיבים בקערה מלבד המים

להוסיף את המים בהדרגה ולערבב את הטחינה עד קבלת המרקם הרצוי (בכל פעם כמה כפות)

כאשר החציל מוכן, לחצות אותו לחצי לאורכו ולחשוף את החלק הפנימי

להזליף את הטחינה מעל


ניתן להוסיף גם צנוברים, פטרוזליה, קוביות עגבניה חתוכה או פרוסות פלפל חריף מלמעלה כשדרוג.


ערכים תזונתיים:

חציל כ 6 גרם פחמימה ל 100 גרם

טחינה גולמית 3 גרם פחמימה ל 100 גרם


בתיאבון!


#מגזיןסוכרת #מתכוןללאסוכר #חצילבטחינה #מתכוןדלפחמימה

836 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול