• בתיה אלימלך

ירקות וטופו מוקפצים בניחוח אסיאתי

אפשר להכין בגרסה הצמחונית עם טופו או להחליפו בקוביות של עוף או פרגית



מרכיבים:

1 חבילת טופו קשה

1 כרוב אדום קטן

2 זוקיני

1 גזר

1 חבילת פטריות

1 ראש סלרי+ הגבעולים המחוברים לראש (לשטוף אותם היטב מחול)

1 שורש פרוזליה + חופן פטרוזליה טריה

1 פלפל צהוב

2\1 פלפל חריף

4 שיני שום כתושות


לתיבול:

4 כפות רוטב סויה

2 כפיות שמן שומשום

2 כפיות אבקת קארי צהוב

2\1 כפית זעפרן טחון (לא חובה)

1 כפית מלח

פלפל


לקישוט:

חופן פטרוזליה

כף שומשום


הוראות הכנה:


שלב א'

לחתוך את הטופו לקוביות (ניתן להמיר בקוביות של עוף או פרגית) ולהשרות ב 4 כפות סויה ו2 כפיות שמן שומשום (אפשר ערב קודם).

לאחר מכן לטגן את הטופו במחבת עם כפית שמן כ 3-4 דקות ולהוציא לצלחת


שלב ב'

לקלוף ולחתוך את כל הירקות

את הגזר והזוקיני לחתוך לפרוסות עגולות

לחמם מחבת עם 2 כפות שמן

להוסיף את הירקות הקשים- סלרי, שורש פטרוזליה, גזר, ולטגן מעט

אחר כך להוסיף את שאר הירקות כאשר את הפטריות להשאיר לסוף

להוסיף את השום הכתוש

להוסיף את כל התבלינים

להוסיף כרבע כוס מים לקבלת רוטב סמיך

להוסיף כ 2 כפות רוטב סויה

לערבב היטב ולבשל עד התרככות כל הירקות


שלב ג'

להחזיר את הטופו למחבת עם הירקות

להוסיף כחצי כוס פטרוזליה קצוצה, את השומשום וכפית משמן השומשום

לערבב הכל


ובתיאבון


טיפ שלי:

הסוד בהכנת טופו טעים הוא ההשריה במרינדה. ככל שהמרינדה עשירה כך סופג הטופו את הטעמים הנהדרים שלה.




#מגזיןסוכרת #מתכונים #מתכוניםללאסוכר #מוקפץ


  • Black YouTube Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

אני גם ברשתות החברתיות

קליניקה : רחוב אבא קובנר 4 תל אביב 

טלפון : 050-5330655 אימייל: batyae@hotmail.com 

© 2013 Batya Elimelech

בתיה אלימלך יועצת התזונה

של האגודה  הישראלית לסוכרת

לקביעת פגישת ייעוץ

השאירו פרטים ואני חוזרת עם פרטים נוספים.