top of page
תמונת הסופר/תבתיה אלימלך

מתכון למרק קישואים דל פחמימה (ללא תפוחי אדמה)

החורף כבר כאן וגם לסוכרתיים מתחשק להכין מרק מפנק וטעים! אז הכנתי לכם מתכון מנחם לימות החורף הגשומים, סמיך ועשיר בטעמים ללא שימוש בתפוחי אדמה.


טעים גם ללא תפוחי אדמה ואבקת מרק
מתכון למרק קישואים דל פחמימה ללא תפוחי אדמה

מרכיבים:

4 זוקיני

1-2 קישואים

1 כרישה (רק החלק הלבן)

שורש פטרוזליה

שורש סלרי קטן

2 שיני שום

צרור שמיר טרי

מץ מחצי לימון

3 כפות שמן זית

כפית (גדושה) מלח

פלפל שחור גרוס

ליטר וחצי מים רותחים

(אפשר להוסיף פלפל צ'ילי חריף, תבלין חוויאג' למרק, כורכום, או כמון להעשרת הטעמים)



הוראות הכנה:

נקצוץ את הכרישה לפרוסות ונשטוף היטב במסננת

נחתוך גס את הקישואים

נקלוף ונחתוך את השורשים והשום


נחמם שמן זית בסיר בינוני

נוסיף את השורשים הקצוצים ונטגן כ 2-3 דקות

לאחר מכן את הכרישה ושוב נטגן כ 4-5 דקות

נוסיף את הקישואים והשום ונטגן עוד כ 4-5 דקות

לאחר מכן נוסיף עוד כ 1.5 ליטר מים רותחים (אפשר פחות למי שרוצה מרק סמיך יותר)

ננמיך את האש ונבשל כ 25 דקות עד שהשורשים מתרככים

לאחר מכן נטחן את המרק בבלנדר מוט

נוסיף מלח, פלפל ולימון

ונערבב היטב


ניתן להגיש עם:

גבינת פרמז'ן מגורדת

או כף שמנת חמוצה

או כף יוגורט סמיך


ובתיאבון!


2,100 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page