החורף כבר כאן וגם לסוכרתיים מתחשק להכין מרק מפנק וטעים! אז הכנתי לכם מתכון מנחם לימות החורף הגשומים, סמיך ועשיר בטעמים ללא שימוש בתפוחי אדמה.
מרכיבים:
4 זוקיני
1-2 קישואים
1 כרישה (רק החלק הלבן)
שורש פטרוזליה
שורש סלרי קטן
2 שיני שום
צרור שמיר טרי
מץ מחצי לימון
3 כפות שמן זית
כפית (גדושה) מלח
פלפל שחור גרוס
ליטר וחצי מים רותחים
(אפשר להוסיף פלפל צ'ילי חריף, תבלין חוויאג' למרק, כורכום, או כמון להעשרת הטעמים)
הוראות הכנה:
נקצוץ את הכרישה לפרוסות ונשטוף היטב במסננת
נחתוך גס את הקישואים
נקלוף ונחתוך את השורשים והשום
נחמם שמן זית בסיר בינוני
נוסיף את השורשים הקצוצים ונטגן כ 2-3 דקות
לאחר מכן את הכרישה ושוב נטגן כ 4-5 דקות
נוסיף את הקישואים והשום ונטגן עוד כ 4-5 דקות
לאחר מכן נוסיף עוד כ 1.5 ליטר מים רותחים (אפשר פחות למי שרוצה מרק סמיך יותר)
ננמיך את האש ונבשל כ 25 דקות עד שהשורשים מתרככים
לאחר מכן נטחן את המרק בבלנדר מוט
נוסיף מלח, פלפל ולימון
ונערבב היטב
ניתן להגיש עם:
גבינת פרמז'ן מגורדת
או כף שמנת חמוצה
או כף יוגורט סמיך
ובתיאבון!
Comments