כי מי לא אוהב את הדג הכתום והטעים הזה...
![סלמון - כתום וברוטב שאין לתאר ... תכינו ותדעו](https://static.wixstatic.com/media/aa2abf_95daba1bd53c4ba5a589bc1cb9463bf6~mv2_d_1920_1279_s_2.jpg/v1/fill/w_147,h_98,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/aa2abf_95daba1bd53c4ba5a589bc1cb9463bf6~mv2_d_1920_1279_s_2.jpg)
מרכיבים:
1 ק"ג פילה סלמון/סטייק סלמון
למרינדה:
כסנטימטר ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
3 שיני שום כתושות
פלפל צ'ילי קצוץ לפי הטעם
3 כפות סויה
2 כפות רוטב צ'ילי
1 כפית שמן שומשום
1 כף דבש או תחליף סוכר
1 כף שמן
הוראות הכנה:
לכתוש את שיני השום
לקצוץ את הג'ינג'ר ללא הקליפה
בקערה לערבב את כל החומרים יחדיו ולפזר בצורה אחידה על הדג
להניח בתבנית ולאפות בחום של 200 מעלות כ 10-15 דקות
טיפים שלי:
אפשר להשרות את הדג במרינדה מספר שעות במקרר להעצמת הטעמים
אני מורחת בנדיבות את הרוטב על הדג ואופה בתנור על רשת עם תבנית מתחת (לניקוז השומן) 10-12 דקות
בתיאבון!