המרכיבים (לתבנית אינגליש באורך 30 ס"מ):
רכיבים:
למסה ראשונה: 125 גרם שוקולד מריר ללא סוכר 70 גרם חמאה / מחמאה 6 כפות שטוחות תחליף סוכר ביחס אחד לאחד כף סוכר = כף ממתיק מלאכותי. אני השתמשתי באבקת ספלנדה. למסה שניה: 2 ביצים מס' 1 או 2 1 חלמון (מביצה מס' 1 או 2) 4 כפות תחליף סוכר 100 גרם לפתן דובדבנים חמוצים ללא סוכר 80 גרם (1 כוס לא דחוסה) אבקת שקדים
(שקדים טחונים דק) 30 גרם (3 כפות) קורנפלור 30 מ"ל (2 כפות) שמן קנולה חצי כוס נוזל מהלפתן דובדבנים ללא סוכר
שהשתמשנו בו קודם .
לציפוי (גנאש שוקולד):
70 גרם שוקולד מריר ללא סוכר, קצוץ דק.
70 גרם שמנת מתוקה.
אופן ההכנה: 1. מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית אינגליש באורך 30 ס"מ במעט חמאה/מחמאה מומסת או שמן קנולה. 2. ממיסים בבאן מארי (סיר ובו מים רותחים ומעליו סיר נוסף או קערה מתכתית, על אש נמוכה): שוקולד ללא סוכר, חמאה ותחליף סוכר (ראו מסה ראשונה). מערבבים בעזרת כף עץ עד לקבלת קרם חלק. מסירים מן האש ומצננים מעט (כ-10 דקות). 3. במקביל מקציפים בקערה ביצים, חלמון ותחליף סוכר (מסה שניה) עד לקבלת עיסה מעט תפוחה ובהירה.
מוסיפים קורנפלור ואבקת שקדים ומקציפים במהירות נמוכה עד לקבלת עיסה חלקה.
4. יוצקים את מסת השוקולד לקערה ובה הביצים ומערבבים בעזרת מרית, עד לקבלת עיסה חלקה.
5. מוסיפים שמן קנולה ודובדבנים ומערבבים בעזרת מרית.
6. יוצקים לתבנית, מכניסים לתנור ואופים במשך 40-45 דקות (ראו הסבר לעיל) או עד שדפנות העוגה נראות יציבות והמרכז מעט לח, וקיסם שננעץ בעוגה יוצא לח אך נקי. מוציאים מן התנור ומצננים.
7. מכינים גנאש שוקולד לציפוי: מניחים שוקולד ללא סוכר קצוץ בקערה. מביאים שמנת לרתיחה בסיר קטן על אש גבוהה. יוצקים את השמנת על השוקולד ומערבבים ברציפות, בעזרת כף עץ או מרית, עד לקבלת קרם נוזלי וחלק.
סה"כ 150 גרם פחמימה לכל המתכון.
אם מחלקים ל 15 פרוסות את העוגה - 10 גרם פחמימה לפרוסה (מנת פחמימה אחת לפרוסה).
בתיאבון
Comments