• בתיה אלימלך

עוף בקארי וחלב קוקוס (חריף)

מתכון מיוחד לחובבי הקארי והקוקוס וגם הבשר...

צהוב, חזה עוף והטעם אגדי
צהוב, חזה עוף והטעם אגדי

רכיבים:

1 ק"ג עוף או דג

2 גזרים

פלפל 1 קישוא


לרוטב:

ממרח קארי אדום (red curry paste)

פחית חלב קוקוס

2 כפות ציר דגים (קנוי)

2 כפות סוכר

כוסברה/פטרוזיליה


הוראות הכנה:

לחתוך את העוף לרצועות

לטגן אותו במעט שמן על מחבת רחבה  וגדולה

להוסיף את הירקות חתוכים יחסית קטן ולטגן עם העוף עד שהוא מוכן.

בסיר קטן נפרד - לערבב את פחית חלב הקוקוס,

להוסיף 2 כפות ממרח קארי, להוסיף 2 כפות ציר דגים,

להוסיף 2 כפות סוכר, לערבב את הכל בסיר עד לקבלת רוטב אחיד,

לבסוף להוסיף את הרוטב למחבת עם העוף והירקות.

לבשל עוד כ 5 דקות - לפזר מלמעלה כוסברה/פטרוזיליה בשפע.


* טיפים:

ניתן להכין את המתכון עם דג ואז יש לטגן את הירקות, להוסיף את הרוטב,

ולאחר מכן להוסיף את הדג החתוך לקוביות/פרוסות ולבשל במשך כ15 דקות עד שהדג מוכן.

בתיאבון


#מגזיןסוכרת #מתכונים #עוףובשר


402 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול