top of page
תמונת הסופר/תבתיה אלימלך

פשטידת כרובית פטריות וגבינות

משביעה, טעימה ודלה בפחמימה

מלאה בכל טוב וטעימה
מלאה בכל טוב וטעימה

מרכיבים:

1 כרובית

2 חבילות פטריות טריות

1 בצל גדול

חופן פטרוזליה קצוצה

1 גביע 500 גרם גבינה לבנה 5%

חצי קופסא (כ 150 גרם) גבינה בולגרית במליחות מעודנת 5%

4 כפות גבינה צהובה מגורדת או פרמג'ן

3 ביצים

3 כפות גדושות קמח תופח

1 שן שום כתושה

כף עלי טימין טרי

כף שמן זית

כפית אבקת קארי צהוב (לא חובה)

חצי כפית מלח, פלפל לפי הטעם


לקישוט:

2-3 כפות פירורי לחם פנקו

גרעיני חמניה


הכנה:

בסיר עם מים יש לבשל את הכרובית עד לריכוך כ 15 דקות ולסנן


לחמם תנור ל200-230 מעלות לפי חוזק התנור


במחבת:

לקצוץ בצל ולטגנו עם מעט שמן זית וטימין טרי עד הזהבה

לפרוס את הפטריות לפרוסות עבות ולהוסיף למחבת, לטגן עוד כ 2-3 דקות

להוסיף את הפטרוזליה הקצוצה והשום הכתוש ולכבות את האש.


בקערה:

לערבב את הגבינות, הביצים הקמח והתבלינים (את הבולגרית אפשר לפורר ביד או בפומפיה לפיזור אחיד)


לאחר שהירקות מעט מתקררים להוסיף אותם וגם את הכרובית לבלילה ולערבב עד לקבלת מסה אחידה

להעביר לתבנית חסינת חום ולשטח


לפזר שכבה דקה של פירורי לחם וגרעיני חמניה ולהזליף מעט שמן זית מעל

לאפות כ 40 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז הפשטידה יוצא יבש


לתת לפשטידה להצטנן מעט לפני החיתוך


דיאטיפ:

בפשטידה זו עיקר המסה היא ירקות וגבינות מופחתות שומן. הכרובית נותנת לנו את הנפח והמרקם העשיר במקום להשתמש בכמויות גדולות של קמח.


למי שרוצה לחסוך בפחמימה יכול לוותר על פירורי הלחם מעל הפשטידה.


בתיאבון



729 צפיותתגובה 1

פוסטים אחרונים

הצג הכול

1 Comment


sivanl011
Nov 20, 2020

היי בתיה,

ניתן להשתמש בכרובית קפואה? אם כן, כמה גרם? תודה רבה!

Like
bottom of page